10 consells per a reciclar en Nadal

El Nadal és possiblement l’època de l’any en que més residus s’acumulen als domicilis: botelles de vidre i restes de menjar, paper de regal, embolcalls, envasos de plàstic… l’augment suposa un 30% als domicilis. Estos consells poden ajudar-te a portar millor les festes, a reciclar i a guanyar espai a casa:

1-Açò pot sonar evident, però per a poder optimitzar el nostre reciclatge, hi ha que tindre clar com es recicla. El contenidor verd és per al vidre, el blau per al paper i cartró i el groc per als envasos (de plàstic i metàl·lics). Si tens dubtes sobre algun tipus de residu, pots consultar l’apartat “Cada residu al seu lloc” a la nostra web.
2-Vas a comprar per a eixe dinar que tens dintre d’uns dies? Aposta pel comerç de proximitat. Els aliments autòctons són de molt bona qualitat i ajuden a cuidar l’entorn, ja que no requereixen un transport excessiu i, per tant, no es contamina el medi ambient.
3-Amb el caldo del putxero es poden fer meravelles. Si t’ha sobrat menjar degut als copiosos sopars i dinars d’aquests dies, guarda’l. Les opcions es multipliquen amb els aliments a l’hora de cuinar.
4-En Nadal cuinem més, i per això és important recordar que l’oli també es pot reciclar.
5-Se t’acumulen les ampolles de vidre, els envasos o el paper en casa aquestes festes? Recicla-ho. Hi ha uns contenidors de colors al carrer esperant a que els plenes.
6-Les compres per als dinars i sopars, i els regals que adquireixes… segur que tens infinitat de bosses de plàstic a casa. Reutilitza-les. Una mateixa bossa pot ser-te útil en diverses ocasions. I si empres una de tela, que és més resistent, doncs molt millor.
7-Tens joguets que han deixat de servir a casa? No els llances al fem. Si estan en bon estat poden ser reutilitzats i de segur que a algú li venen bé.
8-Eres dels que forres els llibres? Els papers que embolcallen els regals es poden reutilitzar per a aquest fi, o per a tornar a resguardar futurs presents. Un regal sempre és un regal!
9-Els Reis et porten un nou ordinador, o un televisor o una tableta? Recorda portar-los al punt net més proper els aparells electrònics que han deixat de funcionar o de ser-te útils.
10-Guarda els adorns nadalencs quan s’acaben les festes. No és cert que el proper any torna el Nadal? Els adorns es poden reutilitzar cada any, perquè no passen de moda.

Els Nadals són la festa més contaminant del calendari. Reciclar i reutilitzar el que usem ajuda a reduir el nostre impacte ambiental. No hi ha un Pla B perquè no tenim un Planeta B.

Reciclar el 70% dels residus domèstics