El Consorci assumeix la gestió de cinc ecoparcs municipals

E

l Consorci de Residus ha assumit recentment la gestió de cinc ecoparcs municipals, inscrits dins el seu territori d’actuació. Es tracta de les instal·lacions de Bocairent, l’Olleria, Jalance, Aiora i Navarrés. Aquests ecoparcs fixes se sumen a les instal·lacions que ja havia recepcionat amb anterioritat el COR, dels municipis de Fontanars dels Alforins, Vallada, la Font de la Figuera i Alfarrasí. A més, existeixen negociacions molt avançades que desembocaran en un termini breu en la gestió dels ecoparcs fixes d’Ontinyent, Gandia, Oliva i Xeraco.

El Consorci ja gestionava amb anterioritat els ecoparcs de Xàtiva i Canals, els únics que es van materialitzar dels 57 projectats en l’anterior legislatura política. Després dels reiterats incompliments i retards en la posada en marxa de plans anteriors, el Consorci té en marxa un nou pla que defineix el mapa d’Ecoparcs per les cinc comarques. El nombre d’ecoparcs fixes serà definitivament de 24, que es complementaran amb 11 ecoparcs mòbils que es desplaçaran pels municipis en funció de la seua població.

Amb aquesta nova xarxa d’ecoparcs, que estarà operativa plenament durant l’any 2018, el 99% de la població disposarà d’un ecoparc fix en un radi de 6 km. Així mateix es posarà en marxa un sistema del tipus el meu compte ambiental, que premiarà els ciutadans més responsables segons el principi qui menys contamina, menys paga.

El canvi a la gestió dels ecoparcs per part del COR podria traduir-se en una rebaixa en el rebut municipal de la recollida del fem, per l’estalvi per als ajuntaments en el manteniment d’aquestes instal·lacions.

El COR invertirà 1,7 milions en ecoparcs durant 2017Consell de Participació Social