El COR invertirà 1,7 milions en ecoparcs durant 2017

E

l Consorci per a la Gestió de Residus (COR) invertirà vora 1,7 milions d’euros en obra civil d’ecoparcs, durant aquest any. Fins fa poc, l’organisme tan sols gestionava els ecoparcs de Xàtiva i Canals, però des d’aquest any el nombre ha augmentat fins als 15, passant a fer-ho també amb els d’Alfarrasí, Oliva, Fontanars dels Alforins, Navarrés, la Font de la Figuera, Aiora, l’Olleria, Jalance, Bocairent, Vallada, i en breus amb els de Gandia, Ontinyent i Xeraco. Tot i això, la previsió és arribar a la gestió dels 25 ecoparcs fixos.

La comissió de govern ja ha aprovat les primeres accions en quatre infraestructures: Vallada, Fontanars dels Alforins, la Font de la Figuera i Alfarrasí, cadascuna de les quals rebrà 98.000 euros (IVA inclòs). A més a més, pròximament està prevista també l’aprovació d’una inversió similar a Jalance, i d’altres en Gandia (250.000), Oliva (225.000), Canals (160.000), Olleria (170.000), Xeraco (150.000), Navarrés i Bocairent (120.000).

D’altra banda, el COR també invertirà 1,8 milions d’euros en la implementació d’ecoparcs mòbils, així com en la informatització de tots els fixos, amb la intenció d’establir un sistema de bonificacions per als usuaris, i la finalitat última de que els residus –especialment els perillosos- acaben als llocs adequats. Aquesta ordenança preveu una millora substancial dels horaris d’apertura i un sistema d’atenció a usuaris per a incorporar-lo a la gestió de “queixes i reclamacions”.

A més a més també s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural i el Consorci per a la gestió de residus V5, que suposarà una subvenció de 150.000 euros per a l’execució del Pla zonal de residus, amb inversions destinades a la millora de les instal·lacions de gestió de residus, i que previsiblement aniran destinades a l’experimentació amb pilots de compostatge, sota la coordinació del president del COR Vicent Muñoz.

 

Cinc ecoparcs municipals