La Vall d’Albaida tindrà estació de transferència a Bufali

L

a comissió de govern va donar llum verda a la posada en marxa d’una estació de transferència a Bufali, a la Vall d’Albaida, i que es trobarà operativa en els pròxims tres mesos. Aquest nou servei suposarà un estalvi d’entre 600.000 i 900.000 euros anuals.

La decisió acaba amb cinc mesos de negociacions sobre els sobrecostos anuals per la transferència dels residus de la Vall d’Albaida a la planta de Ròtova, valorats en uns 300.000 euros. Una situació que contravenia la llei en la que es diu que el desplaçament no pot excedir els trenta minuts. D’aquesta manera, Ròtova s’alliberarà del tractament dels residus de la Vall d’Albaida, així com dels de la Costera i la Canal, que actualment es tracten a la planta de Guadassuar.

“Aquesta és una fita important en la gestió en la mesura en que estem desplegant les previsions del Pla zonal. Comença l’acció després d’una època de molt d’immobilisme”, ha destacat el president del Consorci, Roger Cerdà, qui ha afegit que aquest “és el primer pas de les coses grans. El primer pas per decidir on volem les plantes i quan comencem a construir-les”.

Objectius 2020